Опис до деклараційного патенту на корисну модель № 9184 "Спосіб визначення лінії рівних амплітуд коливань" - Морозов, Микола Вікторович; Морозов, Николай Викторович; Morozov, Mykola (Державний департамент інтелектуальної власності, 2005)
Спосіб визначення лінії рівних амплітуд коливань, що включає поділ когерентного випромінювання на два паралельних пучки, фокусування їх на дві точки поверхні, що досліджують, формування з хвиль, які відбиваються, нормально інтерференційної картини, та по ЗМІНІ інтенсивності цієї картини з часом визначають відносну амплітуду нормальних коливань, який відрізняється тим, що один із пучків, що освітлюють, обертають відносно оптичної осі та визначають точку на поверхні, що досліджують, відносна амплітуда коливань якої дорівнює нулю, переміщують поверхню, яка досліджується, відносно оптичної осі таким чином, що визначена точка лінії рівних амплітуд збігаєть-ся з відповідною точкою оптичної' осі, потім повторюють зазначені дії необхідну кількість разів для всієї поверхні
Keywords: амплітуда коливань; контрольно-вимірювальна техніка; лазерна інтерферометрія