Мовна ситуація в Шотландії та сучасний статус її регіональних мов - Лемещенко-Лагода, Вікторія Володимирівна; Лемещенко-Лагода, Виктория Владимировна; Lemeshchenko-Lagoda, Viktoriia (My University, 2019)
Необхідність вивчення мовної ситуації в різних країнах світу визначається передусім необхідністю розуміння соціокультурних чинників, що впливають на становлення нації як такої, а також інтересом суспільства до міноритарних мов та історії їх розвитку та функціонування
Keywords: мовна ситуація; соціокультурні чинники; міноритарні мови; регіональна мова; шотландська мова