Оцінка вартості позичених фінансових ресурсів, залучених у господарську діяльність сільськогосподарських підприємств - Яцух, Олена Олексіївна; Яцух, Елена Алексеевна; Yatsukh, Olena (My University, 2019)
Ефективна діяльність сільськогосподарських підприємств пов’язана з необхідністю залучення додаткових фінансових ресурсів. При прийнятті управлінських рішень виробники сільськогосподарської продукції враховують власні тактичні цілі розвитку, які випливають з особливостей функціонування аграрного бізнесу, зокрема сезонності виробництва, й стратегічні цілі, спрямовані на оновлення та реконструкцію матеріально-технічної бази задля збільшення обсягів випуску продукції, покращення її якості й конкурентоспроможності. Домінантними на сьогодні формами фінансового забезпечення сільськогосподарських підприємств є банківський кредит, форвардні та лізингові операції, товарний кредит, а також займи з використанням таких нових фінансових інструментів, як товарні і фінансові аграрні розписки.
Estimation of the cost of borrowed financial resources involved in the economic activity of agricultural enterprises
Keywords: позичені фінанси; фінансові ресурси; кредитори; позичальники