Специфічність підтримки прооксидантно-антиоксидантної рівноваги в тканинах гусей в ембріональному і ранньому постнатальному періодах онтогенезу - Здоровцева, Любов Миколаївна; Здоровцева, Любовь Николаевна; Zdorovtseva, Liubov; Пащенко, Юлія Петрівна; Пащенко, Юлия Петровна; Pashchenko, Yuliia; Рубан, Г. В. (My University, 2013)
Адаптація організму до оксидативного стресу, що виникає після накльовування шкаралупи пташиним ембріоном, відбувається адекватно стану його антиоксидантної системи.Метою досліджень було з’ясування тканинної специфічності формування адаптивної відповіді на оксидативний стрес у гусей під час переходу від ембріонального до постнатального розвитку.
Keywords: оксидативний стрес; антиоксидантна система; гуси; інтегральний показник (Кдоа); вітамін А; інгібування індуцибельної NO-синтази; вітамін Е; вітамін А