Дискусійне та усталене у сучасній концептології - Мартинова, Н.; Сергієнко, Ганна Віталіївна; Сергиенко, Анна Витальевна; Serhiienko, Hanna (ТДАТУ, 2018)
У контексті концептуалізації й категоризації світу, формування різних структур знання й способів їхньої репрезентації в мові, по-новому ставиться проблема співвідношення значення й змісту слова. Когнітивна лінгвістика, як нова система вивчення мовних явищ, не заперечує досягнутого в лінгвістиці раніше, але інтегрує отримане знання, виводячи його в зовсім іншу площину.
Keywords: когнітивна лінгвістика; концепт; гуманітарні галузі знання; поняття