Наукові підходи до розробки стратегічних маркетингових механізмів управління туристичними дестинаціями - Цвілий, Сергій Миколайович; Мамотенко, Дар’я Юріївна (Запоріжжя: ТДАТУ, 2025)
Сучасні трансформаційні процеси у світовій туристичній сфері зумовлюють переосмислення підходів до управління розвитком туристичних територій країн, особливо в умовах криз та масштабних потрясінь [1]. Туризм належить до найбільш динамічних секторів глобальної економіки і демонструє швидке відновлення після пандемії COVID-19 та суттєве зростання міжнародних туристичних потоків і доходів [2]. Однак для України, що зазнала значних людських, інфраструктурних та економічних втрат унаслідок повномасштабної війни, питання відновлення туристичного сектору набуває не лише економічного, а й стратегічного значення.
Keywords: туристична сфера; маркетингові екосистеми