Оцінка керованості руху широколійних енерготехнологічних засобів механізації с.-г. виробництва - Кувачов, Володимир Петрович; Кувачев, Владимир Петрович; Kuvachov, Volodymyr (НУБіП, 2015)
Теоретичними дослідженнями встановлено, що колісна база агрозасобу та його швидкісний режим суттєво впливають на його керованість. Аналіз розрахункових АЧХ і ФЧХ показав, що для розглядуваного дослідного зразку агрозасобу із колією 3м при кінематичному способу його керування збільшення або зменшення колісної бази відносно 2,4 м призводить до погіршення керування. Збільшення швидкісного режиму агрозасобу підсилює реакцію динамічної системи на керуючий вплив, що призводить до перерегулювання системи і навпаки.
Keywords: колійна система землеробства; мостова система землеробства; ширококолійні енерготехнологічні агрозасоби; Wide Span Tractor; керованость руху агрозасобів; математичні моделі