Підвищення надійності і ефективності використання зернових жниварок шляхом модернізації їх приводів : дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук - Кюрчев, Сергій Володимирович; Kiurchev, Serhii (Мелітополь : ТДАТУ, 2003)
UA: Дисертація присвячена рішенню питань підвищення надійності та ефективності експлуатації зернозбиральної техніки шляхом підвищення надійності її силових приводів і їх елементів. Розроблені в дисертації математичні і функціональні моделі описують процеси зміни технічного стану силових приводів при експлуатації зернозбиральної і дозволяють моделювати досліджувані процеси за допомогою ПЕОМ. Запропоновані методи проектування робочих елементів планетарних гідромоторів відкрили перспективи створення якісно нових конструкцій гідроприводів мобільної сільськогосподарської техніки підвищеної надійності й ефективності експлуатації. /// EN: The dissertation is devoted to a solution of questions of the reliability and efficiency increase of the grain-harvesting machines operation by the increase of the reliability of their power drives and drives' elements. The mathematical and functional models worked up in dissertation describe processes of change of power drives technical condition at the grain-harvesters operation and allow modeling the investigated processes with the help of the PC. The offered methods of the designing of the planetary hydromotors working elements have opened the prospects of creation of qualitatively new constructions of the mobile agricultural machinery hydrodrives with the increased reliability and efficiency during operation.
The Increase of the Reliability and Efficiency of the Grain Harvesters Operation by Modernization of Their Drives
Keywords: зернозбиральна техніка; жниварка; робочі органи; гідромо тор привода; надійність і ефективність експлуатації; grain-harvesting machines; a harvester; working tools; the hydromotor of a drive; reliability and efficiency of operation