Значення та особливості функціонування державного аграрного реєстру - Мазурова, І. В.; Захарова, Наталя Юріївна; Захарова, Наталья Юрьевна; Zakharova, Natalia (My University, 2021)
Тенденція переходу до он-лайн формату в аграрному секторі пов’язана, передусім, із протидією рейдерству та корупційним схемам. У 2020 р. було прийнято Закон України 554-ІХ від 13.04.2020 р. «Про національну інфраструктуру геопросторових даних», за яким через створення єдиного порталу можна буде отримати доступ до даних про об’єкти нерухомості, зокрема, земельні ділянки, природні ресурси тощо. Цим же Законом передбачається відкриття даних Державного земельного кадастру.
Keywords: державний аграрний реєстр; інформація; державна підтримка