Удосконалення системи передпосівної обробки насіння (21ЕЕД.11960625.02.26.000000ПЗ) : пояснювальна записка до кваліфікаційної роботи здобувача ОС «Магістр» : спец. 141 Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка ОПП «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» - Довженко, Олексій Григорович (Запоріжжя: ТДАТУ, 2026)
UA: В роботі проведено огляд стану питання передпосівної обробки насіннята вибір напряму досліджень. Обґрунтовано застосування методу електричних технологій з використанням електричного поля передпосівної обробки насіння.З урахуванням проведеного аналізу стану питання, розробленатехнологічна схема передпосівної обробки насіння, вибрано та розраховано необхідне технологічне та електросилове обладнання.Розробленопринципову електричну схему роботи системи передпосівної обробки насіння.Вирішені питання охорони праці та безпеки в надзвичайних ситуаціях.Доцільність прийнятих рішень підтверджено техніко-економічними розрахунками. /// EN: The application of electrical technologies using an electric field in pre-sowing seed treatment is substantiated. Based on the conducted analysis, a technological scheme of pre-sowing seed treatment has been developed, and the necessary technological and electrical equipment has been selected and calculated. The parameters of pre-sowing seed treatment have been determined. A principal electrical circuit of the system for presowing seed treatment has been designed. Issues of occupational safety and emergency protection have been addressed. The feasibility of the adopted solutions is confirmed by technical and economic calculations.
Improvement of the pre-sowing seed treatment system (21ЕЕД.11960625.02.26.000000ПЗ) : пояснювальна записка до кваліфікаційної роботи здобувача ОС «Магістр» : спец. 141 Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка ОПП «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка»
Keywords: обробка насіння; система; електричне поле; електротехнології; seed treatment; system; electric field; electrical technologies