Виробничий потенціал плодоовочевої галузі півдня України - Колокольчикова, Ірина Володимирівна; Колокольчикова, Ирина Владимировна; Kolokolchykova, Iryna (My University, 2019)
У статті проаналізовано наявний природно-ресурсний потенціал півдня України щодо придатності до ефективного виробництва плодоовочевої продукції. Встановлено, які чинники є найбільш вагомими для отримання високих врожаїв галузі. Оцінено показники виробничої діяльності господарств України, які спеціалізуються на виробництві плодів та овочів. Проведено порівняльний аналіз показників виробництва регіону, що досліджується, із загальноукраїнськими даними. Окреслено напрями дій щодо ефективного залучення наявних ресурсів у процес виробництва. Результатом проведеного аналізу є розроблення пропозицій щодо напрямів використання ресурсів задля зміцнення виробничого потенціалу плодоовочевої галузі півдня України. Комплекс дій за кожному виду ресурсів розкрито у формі переліку заходів щодо оптимізації їх використання.
Keywords: плодоовочева галузь; південь України; врожай; виробництво плодів та овочів