Режим мікрозрошення плодових культур на Півдні України - Горбач, М. М.; Горбач, Н. М.; Horbach, M.; Козлова, Лілія Валентинівна; Козлова, Лилия Валентиновна; Kozlova, Liliia (My University, 2015)
UK: У польових дослідах, які проводилися в насадженнях персика та яблуні, відмічено підвищення ефективності мікрозрошення та продуктивності дерев при застосуванні розрахункового методу призначення строків і норм поливів, який забезпечує оптимальний водний режим ґрунту. Більш ефективним був режим з призначенням поливу за різницею між розрахунковою випаровуваністю (Е) та кількістю опадів (О): в садах персика – 100% (Е-О), яблуні – 90% (Е-О). EN: In the field experiments that were carried out in the peach and apple orchards the increase of the microirrigation effectivity and trees productivity was observed when using the calculating method of assigning watering terms and norms which ensures the optimal soil water regime. More effective was the regime with the assignment based on the difference between the calculated evaporation (E) and precipitations amount (O): in the peach orchards – 100% (E-O), in the apple ones – 90% (E-O).
Fruit crops microirrigation regime in the South of Ukraine
Keywords: мікрозрошення; яблуня; персик; чорнозем південний; вологість ґрунту; випаровуваність; режим зрошення; ефективність зрошення; microirrigation; peach; apple; southern chernozem; soil humidity; evaporation; irrigation regime; irrigation effectivity