Вплив інтернету речей на повсякденне життя та бізнес-процеси - Лялюк, І. Р. (Запоріжжя : 2024, 2024)
UA: У сучасному світі зростає важливість використання технологій, які забезпечують зв'язок між фізичними пристроями та забезпечують їхню взаємодію через Інтернет. Однією з таких технологій є Інтернет речей (Internet of Things або IoT), яка визначається як мережа фізичних об'єктів, які оснащені вбудованими технологіями зі здатністю збирати та обмінюватися даними. Розглянемо, як IoT впливає на наше щоденне життя та бізнес-процеси, і які можливості та виклики вона ставить перед нашим суспільством. Інтернет речей - це концепція, яка полягає в з'єднанні фізичних об'єктів через мережу Інтернет, щоб вони могли збирати та обмінюватися даними. Ці об'єкти можуть включати все, від простих датчиків до складних пристроїв, які вбудовані у різні аспекти нашого повсякденного життя та бізнесу. Інтернет речей (IoT) базується на комплексі технологій, які дозволяють фізичним об'єктам підключатися до Інтернету, обмінюватися даними та взаємодіяти з навколишнім середовищем. Основні технології, що лежать в основі IoT, включають наступні.
Keywords: бездротові мережі; датчики; хмарні технології; штучний інтелект