Пенсійне забезпечення: проблеми та напрямки рефоромування - Загорєєва, Ольга Юріївна; Загореева, Ольга Юрьевна; Zahorieieva, Olha (ТДАТУ, 2009)
У статті розглядаються питання пенсійного забезпечення України та світу. Досліджуються основні проблеми й недоліки пенсійної реформи, які впливають на розвиток пенсійного забезпечення. Проаналізовано джерела утворення, основні демографічні та макроекономічні фактори й визначені основні шляхи реформування пенсійної системи.
Keywords: пенсійне забезпечення; реформування; джерела утворення; реформування пенсійної системи; соціальний захист населення; пенсійна реформа; вихід з кризи; державне пенсійне страхування