Маркетингове управління підприємством та ефективність інвестицій у розвиток персоналу - Колокольчикова, Ірина Володимирівна; Колокольчикова, Ирина Владимировна; Kolokolchykova, Iryna; Вертегел, Сергій Якович; Вертегел, Сергей Яковлевич; Vertehel, Serhii (КНЕУ, 2015)
У статті досліджено теоретичні та методичні засади оцінювання ефективності інвестицій у розвиток персоналу підпри- ємства в межах маркетингового управління. Обґрунтовано необ- хідність інвестицій у людські ресурси підприємства на основі уза- гальнення положень теорії людського капіталу. Здійснено класи- фікацію інвестицій у розвиток персоналу підприємства за різними ознаками, а також вигод від їх реалізації. Запропоновано методи оцінки ефективності інвестиційних проектів для визначення ре- зультативності інвестицій у підготовку, перепідготовку та підви- щення кваліфікації працівників. Визначено пріоритетні напрямки підвищення ефективності інвес- тицій у розвиток персоналу підприємства через вдосконалення державної підтримки системи професійної підготовки, оптимізацію витрат на навчання працівників, удосконалення системи мотивації праці та застосування засобів соціального партнерства
Keywords: розвиток персоналу підприємства; інвестиції у розвиток персоналу підприємства; ефективність інвестицій у роз- виток персоналу підприємства; професійна підготовка; соціальне партнерство