Основні джерела матеріального добробуту сільського населення - Яворська, Тетяна Іванівна; Яворская, Татьяна Ивановна; Yavorska, Tetiana (My University, 1996)
Матеріальний добробут населення характеризує сукупний доход сім'ї. Джерелами сукупного доходу сільської сім'ї є сума грошових і натуральних надходжень від державних і кооперативних підприємств і організацій, особистого господарства, селянських (фермерських) господарств, виплат і пільг, одержаних із суспільних фондів споживання та надходжень з інших джерел.
Keywords: матеріальний добробут; сільське населення; оплата праці