Вплив підщепи на ріст і плодоношення персика - Шаповал, А. Р. (Мелітополь: ТДАТУ, 2019)
Прищепа (сорт) –і підщепа(корінь) після щеплення створюють єдиний організм зі спільним метаболізмом. У результаті взаємодії із сортом у підщепи змінюються фізіолого-біохімічні процеси, анатомія і морфологія коренів, їх реакція на вологу, температурний режим і аерацію. Підщепа(корінь) у свою чергу впливає на характер росту і плодоношення сорту, на обсяг і якість врожаю. Персик щеплять переважно на культури підродини сливових. Це сіянці персика, мигдалю, абрикоса, аличі, сливи
Keywords: прищепа; підщепа; плодоношення персика; насадження персика