Віброакустичне забруднення та методи його запобігання - Краско, М. А. (Запоріжжя : ТДАТУ, 2025)
З розвитком технологій, нових проблем з’являється майже стільки ж, скільки користі вони приносять. Кожен так чи інакше стикався з віброакустичним забрудненням, будь то сусід з дрилем, мотоцикліст вночі під вікном чи півень на даху. З ростом міст ця проблема не тільки все більше заважає, вона перетворюється на небезпеку, хоча суспільством досі вважається менш небезпечною формою забруднення, ніж, наприклад, забруднення повітря чи водойм.
Keywords: віброакустичне забруднення; шум; звукоізоляція; демпфірування