Міжнародне співробітництво України в сфері туризму - Демко, Валентина Сергіївна; Demko, Valentyna (Умань: ВПЦ «Візаві», 2023)
В українській туристичній науковій спільноті є актуальною проблематикою дослідження оцінки потенціалу міжнародного співробітництва України в геоекономічному просторі. Ключовими питаннями цих дослідженнях є вирішення проблем зі збільшенням кількості міжнародного тероризму, вимушеної міграції населення через воєнні конфлікти, зростанням соціально небезпечних захворювань і загального погіршення екологічної ситуації в світі. Посилення всіх цих негативних факторів, на інтенсивність розвитку туристичної галузі в Україні, ще більше поглибиться воєнним конфліктом, небезпечною політичною ситуацією и глобальними втратпми, обумовлені щорічними профілактичними заходами щодо подолання наслідків пандемії Це включає невизначеність щодо світових локдаунів, закриття кордонів, обмеження міжнародних напрямків для в’їзду туристів, а також зменшення витрат громадян на геотуризм у межах відомих всесвітніх рекреацій.