Вплив конструктивних параметрів транспортерів зернопунктів на питомі витрати електроенергії - Куценко, Юрій Миколайович; Куценко, Юрий Николаевич; Kutsenko, Yurii; Постнікова, Марина Вікторівна; Постникова, Марина Викторовна; Postnikova, Marina (My University, 2014)
Наведено результати теоретичних досліджень впливу конструктивних параметрів транспортерів зернопунктів на питомі витрати електроенергії. Доведено, що на потужність електродвигунів транспортерів впливають: у транспортерах скребкових – продуктивність, довжина, ККД передачі, а в завантажувальних норіях – ще й висота норії та її ККД.
Keywords: конструктивні параметри транспортерів; зернопункти; потужність електродвигуна; продуктивність