Обґрунтування технологічного процесу та параметрів копача цибулевих культур - Теслюк, Г. В.; Волик, Б. А.; Чижиков, Іван Олександрович; Чижиков, Иван Александрович; Chyzhykov, Ivan (ТДАТУ, 2015)
UK: У роботі наведені основні положення аналітичної моделі взаємодії V-подібного копача з ґрунтом, обґрунтовані його основні конструктивні та кінематичні параметри. Представлені результати польових досліджень. RU: В работе приведены основные положения аналитической модели взаимодействия V-образного копателя с почвой, обоснованы его основные конструктивные и кинематические параметры. Представлены результаты полевых исследований. EN: The paper describes the main provisions of the analytical model of a V-digger and soil interaction. It contains justification of the main structural and kinematic parameters of the digger and presents the results of the field studies. The main advantage of the digger design is that the onions are lifted without any direct contact with the surfaces of the implement. As a result, it reduces injury.
Обоснование технологического процесса и параметров копателя луковичных культур
Justification of technological process and parameters of onions digger
Keywords: цибулеві культури; V-подібний копач; кінематичні параметри; вирощування цибулі; копач коренеплодів; якість врожаю; робочий орган машини; конструктивна схема копача; onions; V-digger; vibration