Стратегічні орієнтири банківської системи у повоєнній відбудові України - Чкан, Ірина Олександрівна; Chkan, Iryna (Київ : НУБіП України, 2023)
UA: У статті розглядаються виклики та пріоритети фінансової стійкості банківської системи України в умовах війни та економічної невизначеності. Особлива увага приділяється ролі Національного банку України в забезпеченні стабільності національної валюти, впровадженні нової інституційної Стратегії до 2025 року, розвитку цифрових фінансових технологій, а також координації дій з міжнародними партнерами. Підкреслюється значення валютної лібералізації, інфляційного таргетування та посилення кібербезпеки для захисту фінансової інфраструктури країни.
Keywords: Національний банк України; фінансова стабільність; банківська система; стратегія розвитку; е-гривня; валютна політика; цифровізація; інфляційне таргетування; кіберзахист; міжнародна допомога