Опис до деклараційного патенту на винахід № 30201 "Зчіпний пристрій енергетичного засобу" - Абдула, С. Л.; Санін, Г. А.; Надикто, Володимир Трохимович; Надыкто, Владимир Трофимович; Nadykto, Volodymyr; Росланцев, А. В. (Державний департамент інтелектуальної власності, 2000)
Зчіпний пристрій енергетичного засобу, який включає нижні тяги заднього начіпного механізму трактора та рамку автозчіпки, відрізняється тим, що пристрій обладнаний додатковим брусом з чо- тирма провушинами, дві з яких шарнірно з'єднані з нижніми тягами заднього начіпного механізму трактора, а дві - з рамкою автозчіпки таким чином, що остання є зміщеною в поперечному напрямку відносно поздовжньої вісі симетрії трактора на задану величину
Keywords: зчіпний пристрій; енергетичний засіб; задній начіпний механізм; рамка автозчіпки; провушини; трактор