Гігієна та санітарія закладів ресторанного господарства: навч. посібн. для здобувачів вищої освіти - Євлаш, В.В.; Головко, М.П.; Прісс, Олеся Петрівна; Priss, Оlesia; Серік, М.Л.; Старостенко, Б.О.; Газзаві-Рогозіна, Л. В. (Харків : ХДУХТ СВІТ КНИГ, 2019)
Навчальний посібник вміщує учбовий матеріал, який обґрунтовує з наукових позицій важливі завдання професійної діяльності спеціалістів ресторанної справи, в тому числі – раціональну організацію санітарного режиму підприємств, яка забезпечує санітарно-гігієнічну безпеку харчових продуктів, профілактику захворювань, які виникають внаслідок вживання недоброякісних продуктів харчування, та професійних захворювань. Навчальний посібник рекомендовано для здобувачів вищої освіти, він також буде корисним для учнів коледжів та ПТНЗ, а також всім, хто цікавиться питаннями гігієни та санітарії в ресторанному господарстві.
Keywords: Санітарно-гігієнічні вимоги; Гігієна повітря; Гігієна води; Гігієна ґрунту; Гігєна опалення; Гігієна освітлення; Гігієна вентиляції, кондиціювання; Дезинфекція, дезинсекція, дератизація; Санітарно-гігієнічні вимоги; принципи НАССР