Сучасне стратегічне управління крізь призму філософії Іммануїла Канта - Ортіна, Ганна Володимирівна; Ortina, Hanna; Усов, Д. О. (Запоріжжя: ТДАТУ, 2025)
Стратегічне управління в умовах сучасних глобальних викликів вимагає не лише раціонального аналізу фактів, прогнозування та оптимального вибору альтернатив, а й наявності етичних орієнтирів, які забезпечують довгострокову стійкість рішень та їхню відповідність суспільним цінностям. Філософія Іммануїла Канта, зокрема концепція категоричного імперативу, створює теоретичне підґрунтя для формування морально обґрунтованої управлінської практики. З огляду на це, актуальним є дослідження потенціалу кантівської етики для вдосконалення стратегічного управління в державному секторі.
Keywords: сучасне стратегічне управління; призма філософії