Використання відеоматеріалів на заняттях з іноземної мови у студентів немовних спеціальностей - Білоус, Наталя Володимирівна; Белоус, Наталья Владимировна; Bilous, Natalia; Зайцева, Наталя Володимирівна; Зайцева, Наталья Владимировна; Zaitseva, Natalia (My University, 2009)
UK: Статтю присвячено розвитку комунікативної компетенції з іноземної мови шляхом використання відеоматеріалів з аудіосупроводом мовою, що вивчається. У статті представлено типологію відеофільмів і детальні рекомендації з їх опрацювання; наведено приклади застосування відеоматеріалів іноземною мовою на заняттях зі студентами немовних спеціальностей. RU: Статья посвящена развитию коммуникативной компетенции в иностранном языке посредством использования видеоматериалов с аудиосопровождением на изучаемом языке. В статье представлена подробная типология видеофильмов и подробные рекомендации по их проработке; приводятся примеры использования видеоматериалов на иностранном языке на занятиях со студентами неязыковых специальностей. EN: The article deals with development of foreign languages communicative ability by the use of video material with audiophile in foreign language studied. The article introduces the full classification of video and work-up exercises for each video type; there are some examples of video use in foreign language lessons with nonlinguistic specialities students.
Keywords: комунікативна компетенція; відеоматеріали; комунікативні прийоми; видеоматериалы; коммуникативная компетенция; коммуникативные приемы; communicative competence; video; communication techniques