Напрями розвитку геодезії та землеустрою - Комаров, В. І. (Запоріжжя : ТДАТУ, 2025)
Розвиток сучасних геодезичних технологій дає можливість якісно і швидко виконувати високоточні проєкти у різних галузях народного господарства. Отже, фахівці геодезії та землеустрою окрім технічних навичок опановують новітні технології одержання інформації про просторові характеристики об’єктів на поверхні Землі. Нові тенденції ринку праці –зростання вакансій, пов’язаних із технологіями. Прогнозують, що 39% тих навичок, що наразі є у працівників, упродовж найближчих п’яти років зазнають нових трансформацій. Отже, будуть затребувані фахівці, що мають високий рівень спеціалізації, стійкість, гнучкість і вміння адаптуватись, працювати з мережами та управляти екологічними проєктами.
Keywords: геодезія; землеустрій; мобільне картографування; лазерні сканери