Оцінка впливу технологічного середовища бурякоцукрових виробництв на довговічність обладнання - Овчаренко, В. А. (ТДАТУ, 2020)
Склад середовищ харчових виробництв надзвичайно різноманітний. Їх умовно можна розділити на мінеральні та органічні (або речовини, які їх містять). До першої групи належать водяні розчини мінеральних кислот, іони металів, водяні середовища, що включають різні абразивні домішки. До другої групи відносять дуже численні і різноманітні вуглецевовмісні сполуки рослинного і тваринного походження.
Keywords: харчове виробництво; дифузійний сік; зношення поверхонь; бурякоцукрове виробництво