Особливості конструкції універсального гранулятора з плоскою матрицею - Комар, Артем Станіславович (Запоріжжя : 2022, 2022)
UA: Сьогодні в агропромисловому комплексі активно застосовуються технології гранулювання і брикетування подрібнених матеріалів, а науковцями обґрунтована можливість гранулювання більше 5000 різних видів сировини. Особливий попит в невеликих фермерських господарствах мають малогабаритні енергоощадні засоби механізації з високою експлуатаційною надійністю. Гранулятори використовуються аграріями у вигляді інструменту для підготовки кормів та переробки відходів сільського господарства. Обладнання застосовується у виробництві гранульованих комбікормів для тварин і птиці, адже гранули містять повний комплекс поживних речовин, вітамінів та домішок для тварин і птиці. Сьогодні аграрії користуються цими засобами механізації при переробці виробничих відходів у пресоване біодобриво і пелети (паливні гранули). Тобто зараз гранулятори стали інструментом здатним вирішити проблеми енергозбереження та утилізації відходів рослинного та тваринного походження. Отже необхідно ближче розібрати особливості конструкції універсальних грануляторів з плоскою матрицею.
Комар А. С. Особливості конструкції універсального гранулятора з плоскою матрицею. Технічне забезпечення інноваційних технологій в агропромисловому комплексі : матеріали IV Міжнар. наук.-практ. Інтернет-конференції (Запоріжжя, 01-25 листопада 2022 р.). Запоріжжя : ТДАТУ, 2022. С. 111-114.
Keywords: комбікорм; гранули; зберігання; транспортування; гранулятор; зерно