5В – вектори успішного навчання - Скиба, Вікторія Павлівна; Скиба, Виктория Павловна; Skyba, Viktoriia; Вознюк, Н. М. (ТДАТУ, 2021)
UK : Необхідність формування у здобувачів вищої освіти не лише фахових компетентностей, а й соціальних навичок (soft skills) обумовлює необхідність пошуку найефективніших напрямів (векторів) діяльності викладача, спрямованих на забезпечення продуктивного, якісного освітнього процесу. Пропонується концепція спрямування векторів навчання для забезпечення високої успішності здобувачів вищої освіти, яка базується на 5В: вихованні, відповідальності, вмотивованості, вимогливості та вмінні. EN : The need to form not only professional competences, but also social skills (soft skills) in higher education students necessitates the search for effective directions (vectors) of teacher's activities to provide a productive, high-quality educational process. The concept of directional vectors of teaching to ensure high performance of the higher education students, which is based on 5V: nurturing, responsibility, motivation, demanding and skills, is proposed.
5V - vectors of successful education
Keywords: освітній процес; мотивація; вміння та навички; складові успішного навчання; виховання; відповідальність; вимогливість; educational process; motivation; abilities and skills; components of successful studying; education; responsibility; demandingness