Доцільність переходу на нові технології вирощування зернових культур - Воронянська, Олена Владиленівна; Воронянская, Елена Владиленовна; Voronianska, Olena (ОДАБА, 2017)
Вкладом в підвищення ефективності вирощування зернових культур є ресурсозбереження. Це стосується не тільки матеріальних ресурсів, а й трудових. Зменшення працездатного сільського населення, що впливає на зменшення кваліфікованих механізаторських кадрів, ще одна проблема, яку необхідно вирішувати на шляху до зниження витрат.
Keywords: зернова галузь; собівартість; ресурсозбереження; посушлива зона; диференційоване внесення добрив; GPS-навігація; зрошення; дрони в сільському господарстві; збереженість грунтів; ущільненість грунтів