Інновації в сортовому складі насаджень вишні - Шкіндер-Барміна, Анна Миколаївна; Shkinder-Barmina, Anna (ІМА АПВ НААН, 2024)
Вишня є традиційною плодовою культурою для України, хоча головними її виробниками залишаються європейські країни, такі як Німеччина, Польща, Чехія, Словаччина, Угорщина, Австрія та інші [1]. Плоди вишні застосовують у свіжому, консервованому та висушеному вигляді, а також для виготовлення соків, компотів, варення, джемів, лікерів тощо.
Keywords: вишні; насадження; втготовлення соків