Антропологія: навчальний посібник - Поправко, Ольга Вікторівна; Поправко, Ольга Викторовна; Popravko, Olha (Мелітополь : МДПУ ім. Богдана Хмельницького, 2016)
У навчальному посібнику з урахуванням світового досвіду та стандартів вищої освіти викладено базові положення антропології: визначено її місце в системі наукового знання; розкрито об'єкт, предмет та завдання, джерела та методи дослідження; висвітлено теорії антропо- та соціогенезу; окреслено соціальні проблеми сучасності та шляхи їх подолання. До кожної теми подано ключові поняття, завдання різного рівня складності та список рекомендованої літератури.
Keywords: навчальна дисципліна; антропологія; антропосоціогненез; еволюція суспільства; сучасні проблеми людства