Особливості автоматизацією процесу прибирання гною у умовах свинарнику - Петренко, Д. А.; Лобода, Олександр Іванович; Лобода, Александр Иванович; Loboda, Oleksandr (Мелітополь: ТДАТУ, 2019)
Роботи по прибиранню і видаленню гною характеризуються значною трудомісткістю і потребують сучасних механізмів і систем керування для повної автоматизації цих процесів. Найпоширеніші ланцюгові транспортери: скребкові кругового руху ТСН-2,ОБ, ТСН-3,ОБ ТСН-160, штангові зворотно-поступального руху ТШ-ЗОА та скреперніУС-10, УС-15. Для кожного типу транспортерів розроблені комплекти апаратури автоматичного управління, які враховують особливості їх роботи: забезпе-чення певної послідовності вмикання і вимикання транспортерів; вмикання починається з кінцевого транспортера, а вимикання - навпаки
Keywords: автоматизація процесу прибирання; свинарник; тваринництво; видаленню гною; транспортер