Прогнозування попиту на продукцію тваринництва з використанням технологій DataMining - Михайленко, Олена Юріївна; Mykhailenko, Olena; Антонова, Галина Володимирівна; Antonova, Halyna; Водяницький, Іван Олексійович; Vodyanitskyi, Ivan (Запоріжжя : ТДАТУ, 2025)
UA: У роботі досліджено технології DataMining як інструмент для вирішення бізнес-задач, що виникають у процесі функціонування підприємства. Наведено стислий опис програмного забезпечення, розробленого з метою прогнозування попиту на продукцію підприємства. Зазначене ПЗ базується на методах кластерного та регресійного аналізу. Результатом використання програми є прогнозований обсяг продажів продукції на наступний місяць, представлений у певному інтервалі значень. Для поліпшення візуалізації результатів передбачено відображення графіків, що ілюструють роботу програми. Програмне забезпечення розроблено в середовищі програмування Delphi для операційних систем Windows та Android. /// EN: The paper explores Data Mining technologies as a tool for addressing business challenges that arise during enterprise operations. A concise description of the software developed for forecasting product demand is provided. The aforementioned software is based on cluster and regression analysis methods. The result of using the program is a predicted volume of product sales for the next month, presented within a specific range of values. To enhance the visualization of results, the display of graphs illustrating the program's operation is included. The software is developed in the Delphi programming environment for Windows and Android operating systems.
Keywords: DataMining; кластерний аналіз; регресійний аналіз; прогнозування; кореляція; cluster analysis; regression analysis; forecasting; correlation