Опис до патенту на корисну модель № 105963 "Вібраційно-відцентровий сепаратор" - Малюта, Сергій Іванович; Малюта, Сергей Иванович; Maliuta, Serhii; Кузьменко, А. О.; Кузьменко, А. А.; Kuzmenko, Anastasiia; Задорожна, М. М.; Задорожная, М. Н.; Zadorozhna, Mariia (Державна служба інтелектуальної власності України, 2016)
Вібраційно-відцентровий сепаратор містить поміщений в кожух вібровідцентровий решітний барабан, над яким розміщений пристрій для завантаження, пневмосепаруючий пристрій з розкидачем, направляюча ділянка якого виконана у вигляді поверхні, утвореної обертанням навкруг вертикальної осі кривої найкоротшого спуску - брахістохрони. Розгінна ділянка розкидача виконана у вигляді ряду послідовно сполучених між собою зрізаних конусів, що обернені більшою основою вверх та утворюють ступінчасту поверхню
Keywords: вібраційно-відцентровий сепаратор; вібровідцентровий решітний барабан; пневмосепаруючий пристрій з розкидачем; ступінчаста поверхня