Опис до патенту на корисну модель № 137471 "Апарат оброблення стічних вод гальванічного виробництва" - Мовчан, Сергій Іванович; Мовчан, Сергей Иванович; Movchan, Serhii (Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, 2019)
Апарат оброблення стічних вод гальванічного виробництва містить трубопровід тангенційного підведення стічних вод на оброблення до кожної вертикальної секції окремо, вентиль, корпус апарата круглого перерізу, вертикальну секцію, електродної системи з анодом, виконаним у вигляді ємності круглого або іншого перерізу (завантажений анодрозчинним матеріалом) і катодом, струмопідвідні клеми, трубопровід і вентиль відведення очищеної води, фільтрувальну перегородку, конус нижньої частини апарата, підвідного патрубку відведення обробленої води, вентиль і патрубок скидання осаду, лоток для механічного збирання й відведення флотошламу, діелектричну прокладку, трубопровід і вентиль підведення стічних вод, розташованих в середній частині корпусу апарата. В середині апарата по центру вертикально встановлено квадратну трубу зі скошеними кутами і додатковими електродами і клемами для їх підключення
Keywords: оброблення стічних вод; гальванічне виробництво; трубопровід тангенційного підведення стічних вод; водоочисне обладнання; очищення стічних вод