Удосконалення технології бісквітів для функціонального харчування з додаванням псиліуму : кваліфікаційна робота ОС «Магістр» : спец. 181 Харчові технології ОПП «Індустрія здорового харчування» - Катюха, Юлія Віталіївна (Запоріжжя: ТДАТУ, 2026)
Сучасні тенденції розвитку харчової промисловості зосереджені не лише на забезпеченні населення продуктами харчування, а й на формуванні здорового способу життя, профілактиці захворювань та підвищенні якості життя. У зв’язку з цим особливої актуальності набуває розробка та вдосконалення технологій функціональних продуктів, які здатні здійснювати позитивний вплив на фізіологічні процеси в організмі людини та сприяти його оздоровленню [1, 2]. Одним із найбільш перспективних напрямів у цій галузі є впровадження харчових волокон природного походження у рецептури традиційних харчових виробів, зокрема кондитерських [3].
Keywords: бісквітні вироби; кондитерські вироби; псиліум; технологія бісквітів