Закономірності змін показників гумусового стану ґрунтів у садівництві півдня України - Іванча, А.; Рибарак, А. (Мелітополь: ТДАТУ, 2019)
Наведено результати досліджень по вивченню змін умісту органічної речовини у зональних ґрунтах півдня України під тривалими плодовими агроценозами. Доведено, що зміни кількості та запасів гумусу у чорноземних ґрунтах обумовлені строком вирощування насаджень, системою утримання ґрунту, рівнем застосування добрив та зрошенням
Keywords: гумусовий стан ґрунту; садівництво; гумус; агроценоз; агросистема; елементи живлення; ґрунт