Володимир Васильович Овчаров : пам'яті науковця. До 90-річчя з дня народження : віртуальна виставка - Білоцька, Ольга Миколаївна (Запоріжжя: НБ ТДАТУ, 2026)
Доктор технічних наук, професор Володимир Васильович Овчаров, провідний фахівець в галузі ресурсоенергозбереження при використанні електричної енергії в агропромисловому комплексі. Присвятив викладацькій діяльності у МІМСГ - ТДАТУ понад 40 років. Біографія вченого невід’ємно пов’язана з ТДАТУ : випускник МІМСГ, старший викладач кафедри теоретичної і загальної електротехніки. З 1975 року – доцент цієї кафедри, з 1976 року – завідувач кафедрою застосування електричної енергії в сільському господарстві, 1978 році – декан факультету електрифікації сільського господарства. З 1984 року - проректор з навчальної роботи.
Keywords: Доктор технічних наук; професор; Володимир Васильович Овчаров; Вчені ТДАТУ; Вчений в галузі електротехніки; Випускник МІМСГ