Експериментальне визначення впливу відстані між форсунками на продуктивність змішувача - Самойчук, Кирило Олегович; Самойчук, Кирилл Олегович; Samoichuk, Kyryl; В’юник, Ольга Володимирівна; Вьюник, Ольга Владимировна; Viunyk, Olha (Харків : ХДУХТ, 2019)
У сучасній харчовій промисловості гостро стоїть питання удосконалення обладнання харчових виробництв з метою підвищення його продуктивності, зниження енергоємності та забезпечення високої якості продукції. Процес перемішування рідких компонентів широко розповсюджений в різних галузях виробництва і переробки продукції сільського господарства. Серед великої кількості видів апаратів для змішування вигідно вирізняються струминні змішувачі, а саме протитечійно-струминні апарати, процес змішування в яких досліджено недостатньо. Ця робота є складовою частиною циклу статей, присвячених дослідженням процесу змішування у протитечійно-струминному змішувачі. Для експериментального дослідження процесу змішування в протитечійно-струминному змішувачі було розроблено і виготовлено лабораторний пристрій, конструктивні особливості якого захищені патентом України на корисну модель.
Keywords: тиск; форсунки; енерговитрати; змішування; мішалки; обладнання харчових виробництв; струминні змішувачі; якість продукції