Використання методів комп'ютерного проектування при розробці технологічного процесу та управляючої програми для обладнання з ЧПУ - Мацулевич, Олександр Євгенович; Чаплінський, Андрій Петрович (Запоріжжя : 2022, 2022)
UA: У наш час велику роль відіграють інформаційні технології як засіб для автоматизації праці. Основна увага зосереджена на створенні програмних комплексів, що дозволяють в автоматичному чи напівавтоматичному режимі проводити проектування виготовлених деталей, вузлів, машин. Дані комплекси використовують різні CAD / CAM / CAE системи для візуалізації проектованого вироби, побудови програми обробки даного виробу і т.д. Таким чином, одним з основних завдань при написанні таких комплексів є реалізація інтеграції з різними CAD / CAM / CAE системами, зокрема з програмними продуктами фірми Delcam. Виходячи із вищезазначеного можна зробити висновок про актуальність пропонованих у роботі досліджень. Метою даної роботи є розробка технологічного процесу виготовлення деталі «Втулка» із використанням методів комп‘ютерного проектування.
Keywords: інформаційні технології; автоматизація праці; комп’ютерне моделювання; впровадження програм FeatureCAM; продуктивність