Дослідження плавності ходу спеціалізованого ширококолійного агрозасобу - Кувачов, Володимир Петрович; Кувачев, Владимир Петрович; Kuvachov, Volodymyr (My University, 2017)
Плавність ходу спеціалізованого ширококолійного агрозасобу як динамічної системи, що рухається по слідах постійної технологічної колії, істотно залежить від характеристик нерівностей поздовжнього профілю останньої. Бажаний характер внутрішньої структури поздовжнього профілю прокладеної технологічної колії практично можна отримати за відповідної технології її формування. Якість відпрацювання динамічною системою вхідних збурень, якими є нерівності поздовжнього профілю постійної технологічної колії та нерівномірність тягового опору ґрунту, залежить від схеми, конструктивних та інших параметрів ширококолійного агрозасобу. Значний вплив на плавність ходу останнього здійснює жорсткість шин його опорних коліс, на величину якої можна впливати в певних межах зміною тиску повітря в них. Поліпшення динаміки руху технологічної частини ширококолійного агрозасобу спостерігається зі збільшенням жорсткості шин її опорних коліс та зменшенням експлуатаційної маси.
Keywords: колійна система землеробства; ширококолійний агрозасіб; диференційні рівняння; розрахунки на ПК