Вплив Угоди про асоціацію з ЄС на оподаткування сільськогосподарської продукції - Дмитров, О. М. (Київ: НУБІП, 2018)
Перевагою від створення зони вільної торгівлі з ЄС є можливість поступової інтеграції в єдиний внутрішній ринок ЄС, що має стати потужною рушійною силою економічного розвитку України. Відбулося суттєве зниження чи повне скасування ввізних мит (на 97% Україною та 96,3 % ЄС), проте наявні значні нетарифні засоби регулювання зовнішньої торгівлі з боку ЄС, які суттєво впливають саме на аграрний сектор економіки.
Keywords: експорт; мито; ринок ЄС; вільна торгівля; послуги; капітал