Вплив препарату АОК-М на ростові процеси проростків пшениці в умовах сольового стресу - Колесніков, Максим Олександрович; Колесников, Максим Александрович; Kolesnikov, Maksym (My University, 2008)
Проблема стійкості сільськогосподарських рослин до стресів та підвищення їхньої продуктивності є пріоритетною для аграрного виробництва. Одним з найпоширеніших стресорів, що впливають на організм рослини та призводять до значних втрат урожаїв сільськогосподарських культур, є засолення грунту. Ґрунти з підвищеним вмістом солей займають в Україні понад 4 млн. га, і ці площі постійно збільшуються внаслідок неправильного землекористування.
Keywords: препарат АОК-М; проростки пшениці; сольовий стрес