Технологічні основи машинобудування: курс лекцій - Дереза, Олена Олександрівна; Дереза, Сергій Володимирович (Запоріжжя: ТДАТУ, 2023)
У курсі лекцій наведено основні визначення та поняття з теоретичних основ технології машинобудування. Розглянуто послідовність проєктування технологічних процесів механічної обробки. Надано інформацію про способи обробки та основні технічні характеристики сучасних металорізальних верстатів. Розглянуті основи обробки матеріалів різанням, інструментальні матеріали, технологічний процес і його складові, вибір заготовок, припуски на механічну обробку. Зміст видання відповідає освітньо-професійній програмі підготовки бакалаврів зі спеціальності 131 «Прикладна механіка».