Шляхи підвищення прибутковості діяльності підприємства - Мазурова, І. В. (Мелітополь: ТДАТУ, 2019)
Основним джерелом формування фінансових ресурсів підприємств, що забезпечують його розвиток, є прибуток. Тому, формування прибутку, його збільшення мають важливе значення для кожного підприємства – суб'єкта господарської діяльності. Фінансування розвитку підприємства свідчить про удосконалення його матеріально-технічної бази на основі широкого використання інновацій. Уся діяльність підприємства спрямовується на те, щоб забезпечити зростання прибутку в процесі виробництва і реалізації продукції. На його формування впливають процеси, що відбуваються в суспільстві, у сфері виробництва й розподілу валового внутрішнього продукту
Keywords: прибутковість; формування фінансових ресурсів підприємств; прибуток; формування прибутку; фінансування розвитку підприємства