Фінансові гарантії трудових прав працівників: механізми захисту в умовах викликів сьогодення - Лантратова, А. О. (Запоріжжя : ТДАТУ, 2025)
Фінансові гарантії трудових прав працівників є основою соціальної стабільності та економічної безпеки. Вони забезпечують своєчасну виплату заробітної плати, дотримання мінімальних стандартів оплати праці, соціальні виплати та компенсації.В умовах сучасних викликів, зокрема економічної нестабільності, військових дій та поширення нестандартних форм зайнятості, питання захисту фінансових гарантій набуває особливої актуальності. Основними проблемами залишаються затримки виплат, тіньова зайнятість та порушення прав працівників при звільненні.
Keywords: трудове право; фінансові гарантії; інструменти захисту