Опис до патенту на корисну модель № 129214 "Висівний апарат" - Сербій, Євген Костянтинович; Сербий, Евгений Константинович; Serbii, Yevhen; Кюрчев, Володимир Миколайович; Кюрчев, Владимир Николаевич; Kiurchev, Volodymyr; Мітков, Василь Борисович; Митков, Василий Борисович; Mitkov, Vasyl (Міністерство економічного розвитку і торгівлі України, 2018)
Висівний апарат складається з корпусу, в якому розташовано висівний робочий орган внутрішнього заповнення, виконано комірки та виштовхувач. Висівний робочий орган виконано як циліндричний обід, товщина якого дорівнює глибині комірок. Комірки виконано наскрізними, виштовхувач виконано рухомим циліндричної форми, діаметром, меншим за внутрішній діаметр циліндричного обода з виступами на його поверхні, висота яких дорівнює глибині комірок, довжина та ширина не більше діаметра комірок, а відстань між суміжними виступами дорівнює відстані між суміжними комірками висівного робочого органу. Виштовхувач виконано рухомим і розташовано у внутріш-ньому просторі висівного робочого органу так, щоб його виступи входили у комірки
Keywords: висівний апарат; комірка