Підвищення техніко-експлуатаційних показників орного агрегату: пояснювальна записка до дипломної роботи здобувача СВО Магістр - Тиховод, Микола Анатолійович (Мелітополь: ТДАТУ, 2019)
Дипломна робота містить: 78 сторінок, 6 таблиць, 26 рисунків, список використаних джерел з 69 найменувань, 4 додатків. Актуальність теми роботи полягає в тому, що однією із найважливіших і найскладніших проблем при роботі орного агрегату є велика витрата паливно-мастильних матеріалів та високий тяговий опір, які, на жаль, на сьогоднішній день дуже важко змінити у напрямку зменшення. Предметом дослідження є: вплив використання композитних матеріалів на коефіцієнт тертя з ґрунтом, як метод, спрямований на покращення роботи МТА. Об’єктом дослідження є: орний агрегат з текроновими елементами плуга. Мета роботи: визначення дійсної величини тягового опору орного агрегату, обладнаного комплектом композитних полиць і польових дощок з низьким коефіцієнтом тертя. Лабораторно-польові випробування здійснювали із застосуванням методики, викладеної у розроблених Таврійським ДАТУ і схвалених науково-технічною радою Національного наукового центру «Інституту механізації та електрифікації сільського господарства» Національної академії аграрних наук України «Рекомендацій з експлуатаційно-технологічної оцінки сільськогосподарської техніки». В результаті проведених досліджень: - здійснено визначення основних техніко-експлуатаційних показників ро-боти тензометричного плуга ПЛН-5-35 у агрегаті з трактором тягового класу 3,0 (ХТЗ-170) на обробітку поля. - можна стверджувати, що модернізований плуг доцільно використовувати в діяльності підприємства ТОВ «Агро-Давидівка» та інших господарствах. На основі проведених досліджень надрукована стаття в українському журналі The Ukrainian Farmer, вип. №1 (109), січень 2019 року.
Keywords: орний агрегат; тензометричний плуг; композиторні матеріали; коефіцієнт тертя; зниження тягового опору; агроінженерія